www.vizerehberiniz.com
                Anasayfa   Pasaport Bilgileri   Yurtdışında Oturum ve Evlilik  Haberler ve Duyurular  Linkler  İletişim
                                        Elegance Web Design (Unoffical)  eleganceweb@gmail.com
                                                                       Gizlilik Politikası

                                                     AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VİZESİ                                                        

  Önemli not : Aşağıda konsolosluk tarafından istenen evrakların listesi  bulunmaktadır. Vize başvurusu için gittiğinizde sizden ilave   evraklar talep edebilmekdirler. Bu ilave evrakları sayfanın en altında ki ’ilave evraklar’ başlığı altından öğrenebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri vizesi için müracat etmeden önce adım adım şunlar yapılır :
İş Bankası şubesine 16 ABD doları yatırılır. Bankada ki görevliye "abd vizesi için para yatıracağım" demeniz yeterli.
Size bir PIN no verecekler. Bu pin no'yu ayrıca bir yere not edin (evrakla verilecek ama ne olur ne olmaz)
0212 340-4444 nolu vize bilgi ve randevu servisi'ni çalışma günleri içinde saat 08:30-18:00 arasında arayarak rendevu saati
ve gününü alın.
F
ortisbank şubesine 131 ABD doları mülakat ücreti yatırılır.
Gerekli evraklar hazırlanır (aslı ve birer fotokopisi). Evrakları randevu almadan önce yada aldıktan sonra hazırlayabilirsiniz.
Ek evrak istenirse süreç bir uzayabilir. Buna göre işini son ana bırakmayın. Müracatlar kesinlikle şahsen yapılır.

                                                           İşveren olarak ABD vizesi başvurusu

1. Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat
detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
2. Vergi Levhasının Fotokopisi
3. Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
4. Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
5. İmza Sirküleri Fotokopisi
6. Hesap Cüzdan Fotokopisi
7. Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
8. Kredi Kartları Fotokopisi
9. Otel Ve Uçak Rezervasyonları
10. Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
(Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir)
11. 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
12. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
13. Seyahat Süresini kapsayan mümkünse bir Amerikan şirketinden yapılmış Seyahat Sağlık Sigortası ( Standart bir teminatı
olmayıp minimum 10.000 Usd Teminatlı olmalıdır.)
14. İlave Evraklar (bu sayfanın en altında ’ilave evraklar’ kısmından öğrenebilirsiniz.

                                                      Bordrolu çalışan olarak ABD vizesi başvurusu

1. Şirketinizin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki
 görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
2. Şirketin imza sirküleri
3. Vergi levhasının fotokopisi
4. Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
5. Ticari sicil gazetesi fotokopisi
6. Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
7. 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
8. Son üç aylık bordro fotokopisi
9. Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
10. Gayrimenkul tapu fotokopisi
11. Kredi kartları fotokopisi
12. Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları
13. Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir)
14. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
15. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
16. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
17. İlave Evraklar (bu sayfanın en altında ’ilave evraklar’ kısmından öğrenebilirsiniz.

                                                          Öğrenci olarak ABD vizesi başvurusu

1. Amerika Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
2. Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
3. 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Amerika ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
4. Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
5. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
6. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
7. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000  Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
8. Anne veya Babanın geçerli yada eski Amerika vize si varsa fotokopileri
9. İlave Evraklar (bu sayfanın en altında ’ilave evraklar’ kısmından öğrenebilirsiniz.

                                                      Ev hanımı olarak ABD vizesi başvurusu

1. Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
2. Gayrimenkul tapu fotokopisi
3. Hesap cüzdan fotokopisi
4. Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
5. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
6. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
7. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ? Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
8. Eşinin geçerli yada eski Amerika vizesi varsa fotokopileri
9. İlave Evraklar (bu sayfanın en altında ’ilave evraklar’ kısmından öğrenebilirsiniz.

                                                       Emekli olarak ABD vizesi başvurusu

1. Amerika Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe
2. Emekli cüzdanı fotokopisi
3. Sağlık karnesi fotokopisi
4. Gayrimenkul tapu fotokopisi
5. Banka cüzdan fotokopisi
6. 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
7. Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
8. Seyahat Süresini Kapsayan 30.000  Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
9.  İlave Evraklar (bu sayfanın en altında ’ilave evraklar’ kısmından öğrenebilirsiniz.

İlave Evraklar (vize başvurusu sırasında istenecektir)

 Göçmen olmayan vize basvuru formu ( DS-156 ) doldurulur.
 Göçmen olmayan vize basvuru ek formu (DS-157)
(16-45 yaş arası erkekler için)
 
Eşiniz yada çocuğunuz ile gidecekseniz DS-158 formu doldurulur (herbiri için)
 Banka dekontu (131 mülakat ücretini gösteren)
 5 cm x 5 cm arka fonu beyaz renk yeni fotoğraf. Dişleriniz gözükmeyecek.
 Nüfus Cüzdanı
 Evlenme Cüzdanı (varsa)
 Davet mektubu (varsa)
 Sigorta kayıtları (işe başlangıç tarihini gösteren, son 4 ay içinde bir başka yerde çalışmışsanız o belgeyi de bulundurun)
 Tapu senetleri (ev yada arsa varsa)
 Araba Ruhsatı (kendinize ait varsa)
 Banka hesap dökümleri (kendinize ait araba, arsa vs. mal varlığınız yok ise muhakkak yeterli miktarda bankada paranız
 olması lazım)
 Son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi (yoksa çok dert etmeyin, vize memuruna bulamadığınızı kibar bir dille anlatın, öğrenci olmadığınız sürece sorun çıkarmayacaklardır)
 Askerlik terhis veya tecil belgesi.
 Ayrıca müracat sıranısında parmak izleri elektronik  alınır.

Google

 

www.vizerehberiniz.com
Türkiyenin en büyük vize bilgi bankası

 

 
   

                                                                                          AnasayfaPasaportOturum ve EvlilikPaket TurlarLinklerİletişim
DİĞER AYRINTILAR

İpuçları ve Öneriler

Gerekli Evraklar 

Konsolosluğun adres ve telefonları

Vize ve Ulaşım Maliyeti